Go Home

Briljante brainstorms

Briljante brainstorms

Creativity
is Elegant
Stealing

Creativity is
Elegant Stealing

Zinvolle en Kansrijke ideeën

Denken in kansen, originele ideeën en praktische oplossingen. Dat is het resultaat van professionele brainstorms. Erik is een gecertificeerd facilitator van dit soort meetings. Vaak gaat het over innovatie, samenwerking, nieuwe plannen of betere prestaties. Door International Association of Facilitators (IAF) is Erik gekwalificeerd als Certified Professional Facilitator.

Zinvolle en Kansrijke ideeën

Group Meetings:

Kleine tot grote groepen loodst hij inspirerend door brainstormmeetings over kansen, trends, samenwerking en nieuwe ideeën. Erik is expert in deze vorm van “productive thinking”.

Vision and Strategy:

Zonder visie en strategie geen richting. Erik laat mensen fantaseren over hun toekomst zodat ze kansen gaan zien. Dit laat hij uitwerken in roadmaps, moodboards of scenario's.

1:1 Coaching:

Als Business Coach staat Erik je bij om je creatieve vermogens maximaal te gebruiken in je werk. Hij helpt je kansen te zien, structuur aan te brengen, je intuïtie te volgen en doelgericht acties te ondernemen. Creative leadership!

Creative Consultancy:

Jarenlange ervaring met creatief denken en innovatie komen samen in de aanpak van Pioen consult voor een meer 'creatief klimaat' in organisaties. Erik staat je bij om creatieve denkvermogens in organisaties te mobiliseren.

Idea Accelerator:

Erik is een onuitputtelijke bron van ideeën. Hij maakt ideeën tot krachtige concepten en concrete voorstellen. Niets is onmogelijk. Er is altijd een oplossing te vinden als Erik met je meedenkt.

Namestorms:

Behoefte aan een goede naam voor een bedrijf, een product of een project? Met de namestorm aanpak van Pioen consult heb je in korte tijd een groot aantal grandioze ideeën voor een goede branding.

 

Workshops creatief denken

Workshops creatief denken

Looking at the ordinary and seeing the extraordinary

Erik leerde duizenden mensen hoe ze hun creatieve vermogens beter kunnen gebruiken in hun werk. Ben jij nieuwsgierig naar meer creativiteit bij jezelf of in je organisatie? Erik weet dit als geen ander voor je vorm te geven.
Dat kan op veel manieren:


Certified
Professional
Facilitator

Creatief Denken

Training van een of meerdere dagdelen om je eigen creatieve denkvermogens beter te benutten. Je leert goede ideeën bedenken en je leert ze uit te werken tot realistische oplossingen. Een training met veel praktische denktechnieken.

Creative Problem Solving

Erik is in creativiteit opgeleid aan de Universiteit in Buffalo, de bedenkers van het meest gebruikte model voor Creative Problem Solving. Erik leert je het proces, de tools, de skills en hoe je dit alles goed toe kunt passen.

Faciliteren

Het productief en inspirerend leiden van brainstormmeetings is een kunst. Erik leert je de kneepjes van dit vak. Hij geeft je veel praktische handvatten om zelf direct mee aan de slag te gaan als je groepen mensen mag begeleiden.

Creative leadership

In deze meerdaagse training leer je jezelf en anderen te coachen om écht outside the box te denken en te werken aan een creatief klimaat in jouw werk- en leefomgeving. Je ontdekt je eigen signature in creativiteit!

Large Scale Events

Erik is een veelgevraagd voorzitter bij grote groepen. Zijn interactieve introducties en werkvormen brengen mensen energiek in beweging en tot onverwachtse zinvolle ideeën. Dit leidt tot veel enthousiasme en betrokkenheid bij de deelnemers.

Special Topics

Erik draagt zijn ervaring over in compacte workshops. Onderwerpen variëren van kansdenken tot accelerated learning, van leadership tot labyrinthen, van doorbraakdenken tot operational excellence. Altijd gelinkt aan creatief denken!

 

Share ideas
and
have fun

Share ideas
and
have fun

3x10 References

3x10 References

Pioen consult heeft een grote diversiteit aan opdrachtgevers.
In het bedrijfsleven, bij non-profit organisaties en in onderwijs.
Creatief denken is een belangrijke competentie.

• 10x profit:

- BASF,
- Fujifilm,
- Celgene,
- Roche Nederland,
- ReeHorst,
- van Gansewinkel,
- Hatchtech,
- Tauw,
- Tennet,
- Vanderlande...

• 10x non-profit:

- Gemeente Rotterdam,
- Gemeente Oss,
- Hoogheemraadschap van Delfland,
- Unie van Waterschappen,
- Flanders District of Creativity,
- VisitBrabant,
- Theater De Harmonie,
- Parktheater Eindhoven,
- Radboud UMC,
- Amphia Ziekenhuis...

• 10x educatie:

- Vlerick Business School,
- Antwerp Management School,
- Wageningen University,
- Stenden University,
- Arteveldehogeschool Gent,
- Hogeschool van Amsterdam,
- Avans Hogeschool,
- Fontys Hogeschool,
- HAS Den Bosch,
- Hogeschool Windesheim...