Go Home

COCD

Het COCD, Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken is in de Benelux een van de grootste organisaties die zich heeft toegelegd op trainingen in creatief denken en het faciliteren van brainstorms om zo tot betere ideeën te komen, www.cocd.org. Erik op ten Berg maakt sinds 2002 deel uit van het team van partners die samen het gedachtegoed toepasbaar hebben gemaakt voor mensen uit tal van bedrijven en organisaties.

ICSC

Het ICSC, International Center for Studies in Creativity, Buffalo State, State University of New York is al meer dan een halve eeuw de thuisbasis voor Applied Creativity en het CPS-model (Creative Problem Solving), www.buffalostate.edu/creativity. Hier vind je actuele informatie, achtergronden en doorverwijzingen als het gaat om Advanced Creative Thinking, en over het Master of Science in Creativity Degree Program.

IAF

International Association of Facilitators, IAF, is een internationale organisatie die de kunst en de praktijk van het faciliteren promoot en verspreidt. Het IAF kent een assessment voor Certified Professional Facilitator, www.iaf-world.org. Iemand die aan deze eisen voldoet beschikt over de goede vaardigheden, juiste kennis en gedrag om breed inzetbaar te zijn als facilitator.

CREA

Sinds 2003 vindt begin april in Italië de jaarlijkse CREA-conferentie plaats (http://www.creaconference.com/en/). Het is de ontmoetingsplek voor creativity professionals om inspiratie op te doen over creativiteit en creatief denken. Sinds 2013 maakt Erik op ten Berg deel uit van het team van programleaders dat elk jaar een eigentijdse invulling geeft aan de kernprogramma’s.

CACTuz

Het Center for Advanced Creative Thinking, CACTuz, is in 2010 opgericht door Erik op ten Berg van Pioen consult en bestaat uit een adhoc "cohort" van zelfstandige creativity professionals. Op een eigentijdse manier maken zij creatieve vermogens los in mensen en organisaties. Dit brengt ze geïnspireerd in beweging zijn en laat ze zinvolle resultaten bereiken.

 
'it's inspiring to inspire'
founder of CACTuz
Center for Advanced Creative Thinking

Share ideas
and
have fun

Het bericht is verzonden!